DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Hoe bereid je je voor op een online sollicitatiegesprek

In de huidige tijd is het niet raar dat steeds meer sollicitaties online worden gehouden. Dit bespaart het bedrijf en jouw veel tijd. Daarnaast is het ook makkelijker om meerdere gesprekken op een dag te voeren aangezien je niet de hele tijd hoeft te reizen. Daarnaast kan je het gesprek in een vertrouwde omgeving voeren. Toch is het belangrijk om goed voorbereid te zijn.

 

Je omgeving

Niemand wil naar jou vuile was kijken dus zorg dat je tijdens een online sollicitatie goed op let welke omgeving je kiest. Het is natuurlijk fijn dat je kan kiezen voor een vertrouwde plek maar toch zijn er een paar eisen aan. Het moet bijvoorbeeld niet te lawaaierig zijn. Niets is zo vervelend als de interviewer jou niet verstaat en het gesprek hierdoor rommelig wordt. Daarnaast is het verstandig om zo min mogelijk afleidingen te hebben tijdens de sollicitatie. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je afgeleid wordt door die lieve oogjes van je hondje.

 

Materialen

Zorg dat je goede materialen hebt om mee te werken en test deze ook. Sommige bedrijven kunnen je vragen om een online assessment te doen. Zorg dan dat je goed internet hebt en een goedwerkende laptop. Daarnaast kan je het beste ook even je geluid en camera controleren. Dan kan je gelijk kijken of er niks raars op de achtergrond is te zien of te horen. Ben je ook bewust van welke app ze gaan gebruiken en kijk vooraf even hoe deze werkt. Dit kan een hoop verwarring voorkomen.

 

Je presentatie

Denk er goed over na hoe je er uit ziet tijdens je gesprek. Draag geschikte kleding ook als je maar half in beeld bent. Online is toch vaak veel statischer dan een face-to-face gesprek. Denk er dus aan om je gesprekspartner aan te kijken en zorg dat je niet in een rare positie zit. Als laatste is natuurlijk niks zo belangrijk als op tijd zijn. Zet je apparaten alvast klaar en zorg dat jij er ook helemaal klaar voor bent. Zo kan niks jou meer in de weg staan en sleep jij die baan met gemak binnen!

https://www.testgroup.nl/online-assessment/