DHCH 2018
Bedrijven

Dé manier om je schuur te schilderen

Eens in de zoveel tijd ben je toe aan vernieuwing. Of dit nu om werk, kleding, auto of een huis gaat, je merkt dat het tijd is voor iets nieuws wanneer je uitgekeken raakt op je oude bezit. Wanneer je toe bent aan vernieuwing, kan een likje verf al een enorme impact maken. Het uiterlijk van bijvoorbeeld de schuur krijgt een heel ander gezicht. Voordat je begint aan het verven van de schuur, is het handig om je eerst in te lezen op welke manier dit het gemakkelijkst gaat.

Bij het verven van hout, waar de meeste schuren van gemaakt zijn, dien je rekening te houden met de eigenschappen van het hout. In Nederland maken we veel verschillende soorten weer mee. Zo kan het in de zomer snikheet zijn, en in de winter kan de temperatuur tot ver onder nul dalen. Dit zorgt er voor dat het hout krimpt en uitzet. Wanneer je niet de juiste houtbeits koopt, kan de verf na een seizoen afbladderen van het hout. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen, want wanneer dit gebeurt is al het verven voor niks geweest. Wanneer je de juiste verf, met de juiste eigenschappen, kiest gaat de verf het langste mee. Dit scheelt weer arbeid.

Bij het verven van de schuur kun je een aantal verschillende producten gebruiken. Welke voor jouw schuur van toepassing zijn, hangt af van jouw situatie. Ook spelen jouw voorkeuren hierbij een rol. Zo zijn er verschillende vormen buitenbeits, elke geschikt voor verschillende doeleinden. Voordat je aan de schilderklus begint, doe je er goed aan om informatie in te winnen bij een expert. Zo kun je online hulp inschakelen van een helpdesk, of telefonisch contact opnemen. Wanneer je meer houd van persoonlijk contact, kun je hulp vragen aan een medewerker van een verfwinkel.

https://www.moosefarg.nl/