DHCH 2018
Bedrijven

Draagt u ook bij aan de toekomst?

Nederland wordt steeds groener. Huishoudens, maar ook bedrijven schaffen steeds vaker zonnepanelen aan. Maar goed ook. Met z’n allen kunnen wij op deze manier een veilige en gezonde toekomst garanderen voor de volgende generatie. Als u er ook aan denkt om zonnepanelen aan te schaffen zijn er eerst een paar dingen wat u moet weten. Zonnepanelen bevatten cellen die daglicht opvangen. Deze worden omgezet naar gelijkstroom, waarvan een omvormer vervolgens weer bruikbare wisselstroom maakt. Let op: zonnepanelen worden nogal eens verward met zonnecollectoren.

Zonnepanelen zijn onderverdeeld in verschillende soorten. De meeste bekende zijn de polykristallijnen en mono kristallijnen zonnepanelen. De polykristallijne zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die uit meerdere grove kristallen zijn opgebouwd. Door de grove kristallen geeft dit een blauw gebroken scherven effect. Deze panelen geven een goed rendement en zijn gunstig geprijsd. Bij genoeg ruimte is dit paneel de beste keuze. Deze zonnepanelen hebben geordende elektroden wat zorgt voor een egaal zwarte kleur van het paneel. In vergelijk met het polykristallijn zijn deze panelen duurder per Wp, maar hebben een hogere opbrengst per m2 en is uiteraard fraaier door de full black optie.

Wellicht heeft er al iets van mee gekregen, namelijk subsidie zonnepanelen. Een subsidie voor het aanschaffen van zonnepanelen is hartstikke mooi meegenomen. Voor particulieren en bedrijven zijn diverse nationaal geldende subsidies of regelingen van kracht die verduurzaming extra interessant maken. Daarnaast kennen steeds meer gemeenten en provincies eigen stimuleringssubsidies.

Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring kunnen we u in alle fasen van een project ondersteunen. Dat begint bij een goed advies. Daar nemen we de tijd voor. We denken mee. Ook out-off-the-box. En omdat ook wij resultaten willen, kunt u altijd rekenen op een eerlijk verhaal. Zien we geen of onvoldoende mogelijkheden, dan zeggen we dat zonder omwegen. U maakt de kosten nooit voor niets en weet zeker dat materiële én immateriële winst optimaal zijn.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/