DHCH 2018
Eten en drinken

Ideaal voor uw buffet of feest: mini worstenbroodjes

Eigenlijk is het van oorsprong een Brabants hapje, de mini worstenbroodjes. Ik kreeg ze, heel lang geleden, wel eens op een verjaardag van iemand met brabantse roots. Brabantse familie bracht dan echte brabantse mini worstenbroodjes mee, en verraste ons op deze heerlijke, hartige traktatie. Heerlijk vond ik ze, er zat ander deeg omheen dan om een saucijzenbroodje. Daar doen de mini worstenbroodjes wel aan denken trouwens, aan een saucijzenbroodje. Maar, de worstjes in mini worstenbroodjes smaken echt anders dan het gekruide gehakt in een saucijzenbroodje. Het deeg eromheen is ook anders, daar zitten toch echt wel verschillen. Het is maar net wat je voorkeur is. De Hema had ook altijd van die heerlijke saucijzenbroodjes, ik heb ze al jaren niet gegeten, het zijn natuurlijk wel hele vette happen. Ik denk dat mini worstenbroodjes wat minder vet zijn, maar ik kan er wel helemaal naast zitten.

Een mooie gevulde hapjesschaal is een feest op tafel

Hapjes veranderen. Waren vroeger de stukken kaas met ananas, mandarijn of een zilverui favoriet, tegenwoordig liggen er de mooiste creaties op de schaal. Gevulde eitjes, rolletjes zalm of vleeswaren met iets erin gerold, ronde stukjes witbrood met een visje of met tomaat, geitekaas en basilicum, er is zoveel mogelijk. En als je geen zin hebt om zelf iets in elkaar te prutsen ga je gewoon naar een cateraar, of naar de supermarkt, daar ligt van alles kant en klaar in de koeling. De plakken worst doen het ook altijd nog goed, en voor de gezonde vitamientjes mik je er gewoon ene plak komkommer op. Staat nog leuk ook, en, niet onbelangrijk, best lekker.

De worstenbroodjes zijn eigenlijk altijd wel gebleven, die blijft iedereen altijd wel lekker vinden. Zeker als je wat flauw bent is het een heerlijk hartig hapje. Succes verzekerd op elk feestje.