DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Het gezondheidscentrum

Het is je vast wel eens opgevallen: een gezondheidscentrum. Deze centra bevinden zich vaak in centrale stukken van steden of dorpen. In zo’n centrum zijn een aantal verschillende klinieken opgenomen die te maken hebben met de gezondheid van de mens. Al deze klinieken zijn opgenomen in het centrum om het zo gemakkelijk en overzichtelijk te maken voor de consumenten die het centrum bezoeken.  In het gezondheidscentrum zijn veel verschillende punten opgenomen waaronder:

De tandarts

Bij de tandarts kun je terecht voor de jaarlijkse of de halfjaarlijkse controles. Ook voor een kies trekken kun je terecht bij de tandarts. Voor grotere ingrepen, zoals een kincorrectie of een kaakcorrectie dien je echter wel naar een andere hulpverlener te gaan. Wanneer je zulke ingrepen nodig hebt, is het handiger om naar een specialist te gaan: de kaakchirurg. Deze zijn gespecialiseerd in zwaardere ingrepen wat betreft de kaak

Fysiotherapeut

De fysio helpt bij het herstel na blessures. Ook na botbreuken, of spierscheuringen kun je bij de fysio revalideren. Met professionele hulp kun je er voor zorgen dat je weer op het oude niveau komt. Blessures of ongelukken kunnen vaak blijvende schade aanrichten wanneer je je niet revalideert met een fysio die verstand van zaken heeft.

Geneesemiddelen

In elk gezondheidscentrum bevind zich een plek waar je geneesmiddelen kunt halen. Hier kun je terecht voor medische spullen, maar ook met recepten van de dokter kun je terecht bij deze plek in het gezondheidscentrum. Door de plek in hetzelfde centrum te plaatsen als de fysio en de tandarts, kan er kostbare tijd bespaard worden wat betreft het inslaan van geneesmiddelen en de afspraak bij de fysio.

Wanneer je op bezoek gaat bij het gezondheidscentrum kun je dus al je afspraken proberen binnen een uur te plannen. Deze tactiek kan je zomaar meerdere tripjes naar het centrum schelen, en schept dus een hoop rust in het al chaotische leven.

https://orfeokliniek.nl/