DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Lekkere gerechten om te eten in de zomer

De meeste mensen hebben moeite met het verzinnen van een van een maaltijd in de zomer. Zeg nu zelf wie wilt er uren in de keuken gaan staan als je ook lekker van het zonnetje kan genieten. Daarnaast is het vaak ook veel te warm om met je hoofd boven een pannetje te hangen. Daarom hebben wij een paar simpele en lekkere zomer recepten voor je uitgezocht.

 

Gazpacho

Gazpacho is een heerlijke koude soep vol met groente. Daarnaast is het in een handomdraai te maken. Je hoeft alleen maar wat tomaten, paprika, knoflook, avocado, komkommer en een beetje azijn door elkaar te pureren en klaar is kees. Je hebt een heerlijke koude soep vol met groente. Ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens heel gezond!

 

Een frisse wrap

Niks is zo makkelijk als een frisse wrap in elkaar draaien. Vul de wrap met wat heerlijke zalm, sla en roomkaas. Of maak een lekkere carpaccio wrap met rucola sla en truffelmayonaise. Een heerlijk makkelijk gerecht dat klaar is binnen een handomdraai. Je kan zelf een extra wrap maken zodat je de dag erna ook nog een heerlijke lunch hebt!

 

Caprese salade

Een heerlijk bordje caprese salade met verse tomaten en buffelmozzarella. Makkelijk te combineren met verschillende soorten kruiden en dressings. Het is niet alleen lekker als gerecht, maar ook leuk om te maken als bijgerechtje bij de borrel.

 

Een fruitsalade

Wil je helemaal fris en gezond. Ga dan voor een lekkere fruitsalade. Kies bijvoorbeeld voor een watermeloen salade met aardbeien en munt. Doe er een beetje Parmezaanse kaas op en je kan heerlijk genieten van jouw gezonde maaltijd.

 

Yoghurt soep

Als je in gazpacho te veel groente vindt zitten kan je altijd nog een yoghurt soepje maken. Lekker met verse kruiden en heerlijk amandelschaafsel. Voeg koud water toe aan yoghurt en klop het lekker los. Voeg daar nog een beetje knoflook en komkommer aan toe. Om het af te maken kan je ook nog een beetje dille of munt toevoegen naar smaak.

 

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/gazpacho-spaanse-koude-soep-avocado/