DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Met de trein door Europa reizen

Een rondreis wordt vaak gedaan naar een ver land met een vliegtuig. Ook een auto of camper wordt vaak gebruikt voor het maken van reizen door verschillende landen. Een minder voor de hand liggende optie is rondreizen met de trein. Europa is de ideale plek om te reizen met de trein. De infrastructuur voor treinen is in vrijwel in heel Europa namelijk goed geregeld.

Waar kun je heen?

Gelukkig is vrijwel heel Europa goed te bereiken met de trein. Het enige waar je goed op moet letten is de overgang naar verschillende landen. Waar je normaal gesproken met de auto de grens over zou rijden is niet overal ook op diezelfde plek een treinstation. Reizen met de trein zal dan ook wat meer tijd aan planning kosten. Als je in Nederland woont is Amsterdam de beste vertrekplaats. Als je meer in het zuiden van Nederland woont is Brussel ook zeker een goede optie om van te vertrekken. Dit zijn beide grote station waarvandaan veel internationale treinen vertrekken.

Je kunt er voor kiezen om te starten met een lange treinreis naar bijvoorbeeld Londen, maar het is wellicht een beter idee om te starten met bijvoorbeeld Berlijn of Parijs. Vanuit Nederland en Brussel is er namelijk een goede directe verbinding met deze internationale stations. Vanuit daar kun je dan altijd weer verder reizen naar andere landen. Zo zou je bijvoorbeeld richting het warme weer in het zuiden kunnen reizen. In principe kun je naar vrijwel ieder land reizen met de trein, sommige landen zullen alleen wat langer reizen zijn door een eventueel slechte internationale trein verbinding. Hierdoor zul je wellicht meer overstappen moeten nemen om het land te kunnen bereiken.

Waar begin je met plannen?

Door de vele mogelijkheden is het wellicht lastig om te beginnen met plannen. Om goed op weg te komen zou je bijvoorbeeld contact op kunnen nemen met de ns klantenservice. De medewerkers van deze klantenservice zullen goed op de hoogte zijn van alle verschillende bestemmingen en prijzen. Daarnaast zijn er ook treinkaartjes te koop die in heel Europa geldig zijn. Zo hoef je niet op ieder treinstation een los kaartje te kopen, maar heb je een kaartje voor heel Europa.

NS