DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Vervangers voor brood

Brood is een echte dikmaker en daardoor een nachtmerrie voor iemand die op dieet is. Gelukkig kun je een aantal andere producten eten in plaats van brood. Dat betekent dat je geen honger hoeft te lijden en alsnog gewoon goed kan ontbijten. In deze blog gaan we 3 vervangers voor brood geven en deze verder uitleggen.

Smoothies

Wil je voedzaam gezond eten met weinig langzame koolhydraten? Dan is een smoothie de ideale oplossing voor je. Ze zijn niet alleen enorm gezond, maar ook nog eens heel goed voor je en zorgen ervoor dat je goed je dag kan beginnen. Ze geven alle benodigde vitamines en vezels die je nodig hebt om je dag goed door te komen. Dit maakt smoothies dan ook een ideaal voedingsmiddel om je dag mee te beginnen. 

Een groene wrap

Normaal is een wrap rijk aan koolhydraten en is het goed te vergelijken met brood. Een groene wrap heeft dit niet en is gemaakt van groente en bevat daardoor weinig tot geen koolhydraten. Een groene wrap kun je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar ook zelf maken. Je kan ze zelf maken door stukken ijsbergsla te gebruiken als wrap en hierin je eten te doen.

Fruit als brood vervanger

Als laatste komt fruit aan boord. Hier is ontzettend veel mee te doen en kan daardoor makkelijk worden gebruikt als brood vervanger. Fruit vult ook goed waardoor je niet bang hoeft te zijn om honger te lijden. Bovendien, is er veel variatie beschikbaar en hoef je dus niet bang te zijn dat je honger gaat lijden en daardoor zeer hongerig wordt.

 

Gezonde broodvervangers

Hierboven hebben wij enkele gezonder vervangers voor brood beschreven. Er zijn er echter nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groenteomelet of soep als broodvervanger. Gezonde broodvervangers zijn daardoor in overvloed. 

https://dieetschema.nl/brood-waarom-kun-je-het-beter-niet-eten/