DHCH 2018
Image default
Kinderen

Vijf babyspullen om de naam van je kindje op te zetten

Over de naam van je kindje heb je zo lang nagedacht tot het de perfecte match was. De naam waar jij en je partner over eens zouden worden. Vaak heb je er minstens twee in gedachten, een voor een jongen en een voor een meisje. Maar als tijdens de 20 weken echo duidelijk wordt welk geslacht jullie kindje is, dan weet je de voornaam van je baby eigenlijk al.

Moeilijk om dit geheim te houden, maar het is wel zo leuk als jullie ouders en andere familieleden en vrienden het straks pas te horen krijgen wanneer de kleine eenmaal is geboren. De perfecte naam voor de perfecte baby. En als iedereen het mag weten, kan je het overal op (laten) zetten. Dit zijn de leukste manieren om een baby item te personaliseren.

Armbandje

Een baby armbandje met naam mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je een dochter krijgt. Van plaatarmbandje tot zilveren kralenarmbandje met haar voornaam erin gegraveerd, het is allemaal even mooi. En zo’n sieraadje heeft ook meteen een hele bijzondere betekenis. Het is echt een aandenken aan de babyperiode en zal dan ook voor altijd bewaard worden. Dat is onbetaalbaar.

Speentje

Tegenwoordig kun je de voorzijde van een speentje of tutje laten bedrukken met de voornaam van je baby. Er zijn verschillende lettertypes mogelijk en het is heel handig om de spenen – die altijd op elkaar lijken – uit elkaar te kunnen houden. Bijvoorbeeld op de creche, bij de gastouder of op het kinderdagverblijf. Wist je dat er zelfs glow in the dark spenen zijn die je ‘s nachts makkelijk terug kunt vinden als ze uit het bedje zijn gerold.

Badjasje

Een klein badjasje of badcape is onmisbaar voor kleine kindjes. Handig als ze net uit bad komen, maar ook als ze bijvoorbeeld naar babyzwemmen gaan. Je kan ze mooi laten borduren, zodat het echt een unieke badjas wordt. En als hij eenmaal te klein is geworden, zal je ‘m alsnog bewaren. En kan je zoon of dochter er later mee spelen met de poppen.

Knuffeltje

Zo’n eerste knuffeltje, daar kunnen die kleintjes zich heel erg aan gaan hechten. Met hun eigen naam erop maakt het helemaal en speciaal vriendje. Laat de naam borduren, dan kan deze niet loslaten en blijft het veilig. Want dat is natuurlijk extra belangrijk bij baby’s.

Bewaardoos

Tenslotte de houten bewaardoos of box waar je de dingen in doet om later te herinneren. Als je die laat graveren met de naam en de geboortedatum, dan heb je echt een bijzonder bewaarstuk in huis. Kies een mooi lettertype uit en misschien nog een bijpassend symbool, dan heb je echt iets in jouw smaak en dat bij je kindje past. Persoonlijk vind ik hout een mooi materiaal voor zo’n kistje, maar je hebt ook kunststof of bamboe. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om de echo foto, het ziekenhuisbandje, haar eerste armbandje, het speentje en eerste knuffeltje van je kindje te bewaren.