DHCH 2018
Image default
Kinderen

Waarop letten bij kinderspeelgoed

Kinderspeelgoed is heel erg populair onder kinderen. Als u twijfelt hieraan, breng uw kind gewoon naar een speelgoedwinkel. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk een aantal items ontdekken waarvan ze denken dat ze er helemaal niet zonder kunnen. Speelgoed kan gezien worden als meer dan alleen vermaak voor kinderen. Er bestaat een scala aan kinderspeelgoed, verder verdeeld in verschillende categorieën en leeftijd. Sommige soorten speelgoed bieden op zijn minst enige leermogelijkheden voor kinderen. U kunt speelgoed aanschaffen  dat de zintuigen van een kind sneller ontwikkelt, hun fantasie prikkelt en ze aanmoedigt om met anderen kinderen te spelen. Dit is alleen maar in het voordeel van uw kind.

Samen spelen via speelgoed

Sociale interacties met andere kinderen kunnen een positieve invloed hebben op het gedrag en de groei van een kind. Wanneer kinderen met andere kinderen spelen die speelgoed gebruiken, krijgen ze de kans om met elkaar om te gaan. Deze vorm van interactie kan zeer nuttig zijn voor uw kind. Hij of zij zal leren hoe je vrienden kan maken, door middel van samenspelen, hoe je kan delen en hoe je naar de behoeften van andere kinderen kan luisteren en begrijpen. Ook sociale interacties tussen de ouders en hun kinderen kan een goede invloed hebben en de band versterken als ze samen spelen.

Speelgoed als ontstresser

We moeten niet denken dat alleen volwassenen vaak gestrest raken. Ook kinderen hebben van hun stress momenten. Een lange dag op de crèche of op school kan al gauw invloed hebben op de gesteldheid van het kind en kan ze energieloos laten en het moreel verlagen. Zorg ervoor dat je het kind op zijn minst een uur of twee laat spelen. Dit zorgt al gauw voor ontspanning, waardoor ze zich weer zorgeloos en gelukkig voelen. Kies niet alleen voor educatief speelgoed maar ook speelgoed dat ze op dat moment dol gelukkig maakt. Dit is waarom jij je kind zo vaak mogelijk moet laten spelen.