DHCH 2018
Image default
Kinderen

Wanneer beginnen baby's te praten? Het antwoord kan je verrassen

Hoe oud moet mijn baby zijn als hij of zij begint te praten? Is het normaal als mijn baby op zijn of haar eerste verjaardag niet praat? Wat moet ik doen als mijn kind pas begint te praten als hij of zij veel ouder is dan zijn of haar leeftijdsgenoten? Dit zijn vragen die veel nieuwe ouders hebben, en ze kunnen moeilijk alleen te beantwoorden zijn, omdat iedereen zich in een iets ander tempo ontwikkelt en het niet te zeggen is wat de ontwikkeling van uw kind kan beïnvloeden.

Waarom praten baby’s zo laat?

Veel mensen weten niet dat baby’s al na zes maanden beginnen te praten. Ze kunnen nog geen woorden zeggen, maar ze kunnen communiceren met geluiden. Het eerste woordje van een baby komt meestal rond een jaar oud. Maar sommige baby’s spreken eerder dan andere, en er zijn een paar factoren die kunnen bepalen wanneer een baby begint te praten.

Wat zijn de eerste woorden die baby’s meestal zeggen?

Maar wanneer gaat een kind praten? Het antwoord op wanneer beginnen baby’s te praten, zal je misschien verbazen. Het blijkt dat de eerste woorden die een baby normaal gesproken zegt mama en papa zijn. En als je erover nadenkt, is dit logisch. Baby’s hebben de neiging om om hun ouders te huilen als ze iets willen, dus het is logisch dat dit de woorden zijn die ze zouden gebruiken om met hun ouders te communiceren.

Waarom verliezen we het accent van onze baby?

Veel mensen geloven dat wanneer baby’s beginnen te praten, ze hun accent verliezen. Dit is niet waar. Het accent van een persoon blijft meestal bestaan ​​​​zolang ze hun hele leven dezelfde regio of hetzelfde land hebben. Als een baby bijvoorbeeld opgroeit in Ohio en naar Californië verhuist, blijft hun accent hetzelfde omdat beide regio’s in hetzelfde land liggen.

Hoe kunt u uw kind helpen sneller te leren praten?

Het goede nieuws is dat kinderen in hun eigen tempo leren praten en dat er geen vaste tijd is waarop ze moeten beginnen met praten. Als u zich zorgen maakt over de spraakontwikkeling van uw kind, kunt u het beste naar een arts gaan en het laten nakijken.

Als je je nog steeds afvraagt ​​wanneer baby’s beginnen te praten, zal het antwoord je misschien verbazen. Sommige baby’s beginnen al te praten als ze pas zes maanden oud zijn, terwijl anderen wachten tot ze twee of drie jaar oud zijn voordat ze hun eerste woordje uitspreken. Het hangt allemaal af van hoe snel je baby nieuwe dingen leert, wat voor elk kind anders kan zijn. Over het algemeen zullen de meeste kinderen hun eerste woordjes zeggen ergens tussen de 9-14 maanden oud.

Leun ze

In de laatste paar maanden voordat uw baby begint te praten, kan hij gaan brabbelen. Dit is een voorbode van wat er zal gebeuren als ze eindelijk beginnen te praten. Sommige baby’s doen dit al vanaf de leeftijd van 3 maanden, terwijl anderen het pas doen als ze dichter bij hun eerste verjaardag zijn. Het kan voor ouders moeilijk zijn om te zeggen wanneer hun kinderen alleen maar brabbelen of iets anders proberen te zeggen.

Baby’s zouden moeten beginnen te praten tegen de tijd dat ze een jaar oud worden, maar sommige kinderen zullen eerder beginnen te praten en anderen later. Het is moeilijk voor ouders om precies vast te stellen op welke leeftijd hun kinderen begonnen te praten, omdat baby’s zich in verschillende snelheden ontwikkelen en er geen vaste tijdlijn is.