DHCH 2018
Image default
Kinderen

GPS tracker voor kinderen

Voor veel ouders is het een uitkomst: een GPS tracker of GPS kinderhorloge waarmee u uw kind(eren) in de gaten kunt houden. Bijvoorbeeld om te zien waar ze buiten spelen, of ze op school of bij opa en oma zijn aangekomen en om te laten weten dat ze thuis moeten komen. Bij de aanschaf van een GPS tracker is het belangrijk om te kijken naar de manier van meten en de beveiliging & privacy.

 

Meten via Bluetooth of GPS

De meeste GPS trackers meten de locatie via GPS, dus via de satellieten in de lucht. Hierdoor kunt u de GPS tracker altijd volgen, waar die ook is. Een tracker die meet via Bluetooth heeft een beperking in de afstand waarbinnen locaties gemeten worden. Afhankelijk van het soort tracker kan dat 10 meter, maar ook 25 meter zijn. Zodra de tracker buiten een straal van 25 meter vanaf u smartphone bevindt, is er geen bereik meer.

 

Beveiliging en privacy

Een veilige en betrouwbare GPS tracker of GPS horloge heeft een CE-markering, wat betekent dat de tracker voldoet aan alle veiligheidseisen die worden opgelegd door Europese Richtlijnen. Een GPS tracker van Aliexpres is misschien goedkoper, maar heeft vaak geen CE-markering. Hierdoor is de kans groot dat niet alleen u, maar er ook andere personen zijn die de gegevens kunnen inzien. En het is geen fijn gevoel om te weten dat iemand anders uw kind in de gaten houdt.

 

GPS tracker voor voertuigen

Geen interesse in een GPS tracker voor kinderen, maar wel een GPS tracker voor uw auto, motor, boot of machine? Daar zijn ook GPS trackers voor die worden aangesloten op de voeding van het voertuig (of vaartuig). De data wordt doorgestuurd naar uw eigen online account waarin u inzicht heeft via de computer en via een smartphone.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/