DHCH 2018
Bedrijven

De beste achteruitrijcamera’s voor u!

Een achteruitrijcamera is ontzettend handig om te hebben aan uw voertuig. Onder andere tijdens het parkeren, maar ook tijdens het achteruit rijden. Als je denkt aan een achteruitrijcamera kopen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Belangrijke punten zijn de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming.

Voor de cameralens is het samengevat zo dat het van belang is te bepalen wat je wilt kunnen zien. Moet iets op grote afstand in het beeld gebracht worden dan is een kleine hoek vaak beter. Bij een te grote kijkhoek zou je dan een veel te breedbeeld krijgen waarop hetgeen je eigenlijk wilt zien niet of nauwelijks meer te onderscheiden is. Voor een kleine afstand geldt dit vaak andersom neem je dan een te kleine kijkhoek dan zie je dingen niet die je wel zou moeten zien omdat dit buiten het zicht van de camera valt. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, denk aan een machine waar dichtbij maar in groot detail iets bekeken moet kunnen worden, dan kan een kleine kijkhoek ondanks de korte afstand toch noodzakelijk zijn.

Een achteruitrijcamera is hartstikke handig om te hebben in uw auto. Tijdens het parkeren bijvoorbeeld. Dan heeft u zicht wat er achter uw auto bevindt. Helpt bij het voorkomen van aanrijding tegen een paal of wellicht zelfs een persoon. Het is dus van belang voor zowel uw als andermans veiligheid. Er zijn verschillende soorten achteruitrijcamera’s. De beste achteruitrijcamera is persoonlijk. Belangrijke punten zijn bijvoorbeeld de kijkhoek van de cameralens, stof-en waterdichtheid, nachtzicht van een camera, of het een microfoon heeft, de beeldspiegeling, maar ook de camera verwarming.

Als u tot een monitor beschikt in uw auto, dan kunt u gebruik maken van een camera met een microfoon. Daarbij zijn de geluiden rondom de auto te horen via de monitoren.

In koude toestanden kan condensvorming plaatsvinden. Daarvoor hebben we camera’s die zijn voorzien van cameraverwarming. Zodat u te allen tijde goed zicht hebt.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/