DHCH 2018
Image default
Electronica en Computers

Een drone kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Een drone kopen is niet te vergelijken met het kopen van gemiddeld huishoudelijk product

Het is eerder te vergelijken met het aanschaffen van een smartphone. Je wilt eerst alles weten over functies en mogelijkheden voordat je een goede keuze kunt maken. Een drone kopen doe je dan ook over het algemeen niet binnen vijf minuten. Je wilt drones vergelijken en zeker weten dat je kiest voor de juiste drone. Maar hoe doe je dat? Wij hebben enkele punten voor je opgesomd waar je rekening mee moet houden als je een drone gaat kopen.

 

Waarvoor ga je een drone kopen?

Je moet eerst bedenken wat je precies met de drone wilt doen. Wil je een drone met camera, zodat je kunt filmen of fotograferen, of zoek je bijvoorbeeld een drone om mee te stunten in de lucht? Een quadcopter met een GPS systeem zou een goede keuze kunnen zijn, maar niet als je wilt gaan stunten. Het is namelijk zo dat deze varianten niet erg wendbaar zijn. Bedenk dus voordat je een drone gaat kopen wat je precies met de drone wilt gaan doen.

 

Een drone met camera kopen

Als je foto’s of video’s wilt maken met een drone met camera, dan is het goed om erop te letten hoe de stabilisatie geregeld is. Veel consumentendrones hebben hier helemaal geen functie voor. Dit betekent in de praktijk dat je camera alle kanten op gaat als de drone door de wind gegrepen wordt. Je beelden zijn verre van mooi. Als je echt mooie foto’s en stabiele video’s wilt maken, dan is het aan te raden om een drone te kopen die voorzien is van een gimbal. Dit geldt voor wanneer je een keuze gaat maken uit drones waar je zelf nog een camera voor moet kopen.

 

Drones met ingebouwde camera

Er zijn ook zogenaamde RTF drones. Hierbij staat RTF voor Ready To Fly. Dit zijn de drones met ingebouwde camera. Hier zitten voor- en nadelen aan. Een voordeel is natuurlijk dan je de drone direct kunt gaan gebruiken voor het maken van mooie luchtfoto’s en –video’s. De ingebouwde camera maakt de drone compleet. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de DJI Mavic Pro, één van de meest geliefde drones. Je kunt de camera niet vervangen en wanneer deze kapot gaat kan de reparatie duur zijn. Dit is dan weer een nadeel van het kopen van een drone met camera in het model.

 

Bestudeer de specificaties goed

Een drone kopen is een leuke bezigheid. In je enthousiasme vergeet je dan ook al snel om goed naar de specificaties te kijken. Je ziet een drone die direct je aandacht trekt en eigenlijk ben je meteen verkocht. Toch is het belangrijk om de specificaties goed te bestuderen, want één punt kan ervoor zorgen dat de drone niet helemaal goed bij je past. Ga je voor een drone met camera? Let dan goed op de cameraspecificaties. Onthoud altijd dat een drone kopen begint met een goede voorbereiding.

https://www.dronekiezer.nl/drones/