DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Waar moet u opletten bij het boeken van een vakantie?

Wanneer u een vakantie wilt boeken is het verstandig om op wat belangrijke factoren te letten. In tijden van de pandemie moet u extra zorgvuldig uw vakantie boeken. Veel vluchten en vakanties kunnen niet doorgaan door de huidige corona-situatie. Wij hebben onderzoek voor u gedaan en de belangrijkste factoren en tips voor u geformuleerd. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder.

 

Houd rekening met de huidige corona situatie

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar we kunnen het beter nog eens herhalen dan niet. Let sowieso bij het boeken op waar je wilt boeken en hoe dit land aangegeven staat bij Nederland wereldwijd. Wilt u bijvoorbeeld een vlucht voor een Slovenië vakantie boeken? Dat zou momenteel niet kunnen doordat Slovenië als oranje staat gemarkeerd. Momenteel staat nog heel de wereld op oranje en tientallen landen op rood. Wanneer een land rood is wordt elke vorm van reizen afgeraden. Bij oranje kunt u reizen alleen als het moet, er zijn nog ernstige gezondheid risico’s in dit land. Kijk altijd even naar de reisadviezen voordat je een vlucht boekt tijdens de corona crisis zo voorkomt u dat u veel geld uitgeeft en hier een deel van verliest of later pas terugkrijgt. Mocht u toch een Slovenië vakantie boeken terwijl dit land op oranje staat? Let dan altijd goed op de richtlijnen van dat land. Wees voorzichtig met uw eigen gezondheid en die van uw naasten.

 

Bijzonderheden buiten de pandemie

Naast de pandemie is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van je boeking. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of je de boeking kan annuleren of niet. Je hebt namelijk niet altijd recht op geld terug. Daarnaast wordt aangeraden om een volledig reispakket te boeken, vaak sta je dan sterker dan dat je losse boekingen gaat doen. Het is ook verstandig om een reis met een creditcard te boeken zodat je geld terug kan krijgen als een reis geannuleerd wordt. Bij aanschaf van een reisverzekering waarbij een reis wordt geannuleerd door corona, heeft u een grote kans dat u niet het gehele geldbedrag terugkrijgt. Daarom zeggen we extra: lees altijd goed de voorwaarden.

 

https://cvet-gora.si/nl/slovenie-vakantie/