DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Wat te doen met grofvuil

Er zijn verschillende soorten afval. Grofvuil is daar een van. Maar wat is grofvuil eigenlijk? Grofvuil bestaat uit meubels, grote apparaten en sanitair. Maar ook fietsen en bepaald speelgoed worden hieronder gerekend. Meestal is het te groot om in de grijze afvalbak te gooien. Maar waar moet je er dan mee naar toe?

 

Sommige mensen willen niks weggooien en sparen dan hun rotzooi jarenlang op, totdat er echt geen plek meer over is. Bepaalde grofvuil afval kun je door de gemeente op laten halen. Echter halen zij niet alles op. Voor de echte grote meubelstukken kun je een afvalcontainer laten komen óf je brengt het zelf naar de milieustraat en gooit het bij het grofvuil in Hellevoetsluis.

 

Grofvuil container bestellen

 

Bij Afvalcontainers Rijnmond huur je goedkoop een grofvuil container. Deze containers zijn er in 3 maten, namelijk 3m3, 6m3 en 10m3. Het advies is om de hoeveelheid grofvuil die je hebt naar boven af te ronden. Dan weet je zeker dat je genoeg plek hebt. Ook hoef je bij het huren van een grofvuil container geen toeslagen te betalen.

 

Wel zijn er regels opgesteld over wat je wel en niet bij het grofvuil in Hellevoetsluis en andere plekken in Nederland mag gooien. Meubels, raambekleding, sanitair, fietsen, tuinmeubels, puin, tegels, hout, metalen, kunststof, sloophout en afvalhout mogen wel in de container. Maar gooi nooit en te nimmer koelkasten, vriezers, vetresten, verfblikken, spuitbussen of ander chemisch afval erin. En al helemaal geen asbest. Mocht je asbest hebben gevonden, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan de container verhuurder en laat het professioneel verwijderen.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-hellevoetsluis/