DHCH 2018
Image default
Mode en Kleding

En dames, welke kleur winterjas ga jij dragen dit jaar?

Zodra de winter er weer aan begint te komen zie je dat langzamerhand de winterjassen weer tevoorschijn worden gehaald. Ook bij jou komt de gedachte om de winterjas weer uit de kast te halen waarschijnlijk al boven.

Maar omdat jij aandacht besteed aan de huidige mode trends is het natuurlijk niet zo dat je zonder te kijken jouw winterjas aantrekt en deze weer een hele winter draagt. Je let wel een beetje op of die “die jas van vorig jaar” nog een beetje hip en in de mode is.

Hiervoor let je op het model en de soort jas maar ook een beetje op de kleur. Het kan namelijk zo zijn dat vorig jaar de zwarte dames winterjas helemaal in was maar dit jaar juist de grijze.

Om die reden is het dan ook belangrijk om voordat een seizoen begint alvast wat modeblogs te lezen om erachter te komen wat er dit jaar hip is “Voordat” je per ongeluk een oud model of kleur aantrekt!

Gelukkig is het zo bij winterjassen dan de rages zich wat minder snel afwisselen en het vaak zo is dat je nog gewoon die leuke jas van vorig jaar aan kan trekken. Ik denk zelf dat dit komt doordat een winterjas vaak wat duurder is dan een zomerjasje of een jurkje en het “menselijk publiek” daarom niet wilt toelaten dat ze worden gedwongen door de fashion industrie dat er elk jaar nieuwe jassen moeten worden aangeschaft.

Dus die zwarte en grijze jassen uit het voorbeeld wat ik zojuist gaf kan je dit jaar gewoon dragen. Ook de blauwe dames winterjassen en (leger) groene damesjassen voor de winter zijn dit jaar gewoon nog net zo erg in de mode als vorig jaar (dat scheelt weer toch!?).

Wat kan je nog meer doen buiten het volgen van mode blogs om de trends bij te houden?

Ik snap het best als je geen zin heb om de hele tijd allemaal verschillende mode blogs in de gaten te houden. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om op de hoogte te blijven van de trends!

Als je toevallig in een wat grotere stad woont zoals Amsterdam of Rotterdam heb je geluk. Hier hoe je alleen maar de straat op de gaan en een groepje “populaire” tieners te vinden.

Zeker in de grote steden zijn dit namelijk de eerste mensen die hun stijl aanpassen wanneer er een nieuwe trend de hoek om komt kijken.

Daarnaast kan je nieuwe (of actuele oude ) trends spotten door naar de winkels te gaan. Vaak is het zo dat de kledingzaken hun assortiment aanpassen wanneer er nieuwe trends worden verwacht.

Daarin tegen is het ook zo dat een oude trend die nog steeds “in” is ook te koop blijft in deze winkels. Dus buiten het internet zijn deze 2 mogelijkheden ook een optie voor jou.

Maar niets is sneller en actueler dan social media!

Door het enorm aantal mensen dan dagelijks op social media zit is dit natuurlijk wel “De Plek” op op de hoogte van nieuwe en oude trends te blijven.

Zeker nu iedereen hun mobiele telefoon hiervoor gebruikt kan je dit zelfs checken als je onderweg bent. Volg gewoon een paar mode pagina’s op facebook bijvoorbeeld en je bent ready to go!

Good luck!

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn bovenstaande tips en wens jou een zeer modieuze winter toe dit jaar!