DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Gevaarlijk verkeer

 

Als we naar de radio luisteren horen we elke dag wel dat er een file is ontstaan door een verkeersongeluk. Er zijn namelijk heel veel verkeersongelukken per jaar, meer dan dat je misschien verwacht. Er vinden elk jaar 260 ongevallen in het verkeer plaats, waarbij er 5700 verongelukt raken. Er overlijden 380 mensen bij deze ongevallen, dit is schrikbarend hoog als je nadenkt dat het er helemaal niet zoveel hoeven te zijn. Als je je nu afvraagt wanneer deze zware ongelukken dan plaatsvinden, dan is het antwoord: in de vakantie in de meeste gevallen. Mensen trekken er in de vakantie namelijk massaal op uit met de auto of andere grote voertuigen. In een treintje allemaal achter elkaar richting het zuiden.

We kunnen echter met zijn allen het aantal verkeersongelukken laten dalen. Dit kunnen we vaak op heel simpele manieren doen, zodat we het verkeer veiliger maken voor iedereen. Het eerste wat we kunnen ondernemen is door achteruitrij cameraste plaatsen in onze voertuigen. Zo vergroten we ons zicht en wordt het ook duidelijker wat er allemaal achter ons gebeurt. Zo wordt het hele verkeer veiliger. Met een achteruitrijcamera kunnen we daarnaast ook heel goed zien wat er achter ons is als we gaan parkeren, zo beschadigen we ook geen auto’s meer (of onze eigen) tijdens het parkeren.

Er zijn natuurlijk ook heel veel andere manieren waarop we zelf het verkeer veiliger kunnen maken. Het is erg belangrijk dat we niet harder rijden dan de maximumsnelheid. Vooral in de bebouwde kom kan dit een groot verschil maken. Als we keihard gaan racen over de 30 wegen en er komt opeens een fietser van rechts, is het niet alleen gevaarlijk voor de fietser, maar ook voor de auto achter ons als we opeens keihard beginnen met remmen.

Het is dus belangrijk dat we allemaal veilig deelnemen aan het verkeer.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/